Тук е вече като луксозен хотел!“ Това е невероятен подарък за 8-ми декември!“ Тези

...
Тук е вече като луксозен хотел!“ Това е невероятен подарък за 8-ми декември!“ Тези
Коментари Харесай

В общежитие като луксозен хотел ще живеят студентите от УХТ

„ Тук е вече като първокласен хотел! “ „ Това е необикновен подарък за 8-ми декември! “ Тези реплики разменяха студенти от Университета по хранителни технологии в Пловдив, пристигнали на тържественото откриване на реновирания блок 3 на студентски общежития „ Марица “към висшето учебно заведение. 

„ Добрите битови условия основават положителното отношение към света. Вярвам, че младежите, които го употребяват, ще са по-мотивирани да учат “, съобщи Красимир Вълчев, ръководител на парламентарната комисия по образованието и науката и някогашен министър на образованието. Той благодари за опцията да бъде посетител  на университета, да види обновеното общежитие и да показа насладата с преподаватели, студенти и чиновници. Изтъкна, че изобщо не е елементарно, тъй като средствата в бюджета в никакъв случай не стигат, не е лек развой и възлагането на поръчката. Красимир Вълчев поздрави компания „ Хидрострой “ АД за отличното осъществяване и управлението на УХТ, преодоляло редица трудности, с цел да реализира задачата си. 

„ Свидетели сме на отличен резултат в нашия кампус, за студентите на УХТ са основани прелестни условия да учат “, каза ректорът проф. Пламен Моллов. Той насочи специфични благодарности към Красимир Вълчев, който има голяма заслуга за реновирането въз основата като министър на образованието през 2021 г. Ректорът изрази вяра, че с негова помощ ще бъдат обновен и блок 4 и дворът, с цел да замязя комплексът от 5 общежития на академични кампус от европейски вид. 

Сагата стартира преди 3 година с разпределяне на над 2,9 млн. лева без Данък добавена стойност за строително-ремонтни действия. Въпреки проблемите с разрешителни, инфлация и Ковид рецесията, блок 3 е ремонтиран по най-съвременните стандарти. Обособени са 140 стаи със независим хигиеничен възел за 278 студенти. Към тях спадат и 2 за инвалиди и една за изолираност при пандемия. На всеки от петте етажа има по 4 стаи за фамилии, кухня и перално помещение, оборудвани с уреди за вграждане. На първия етаж е разкрита читалня, както и пространства за личния състав. Подменени са ВиК, отоплителната и електроинсталацията, направена е външна изолация, сменена е дограмата. Стаите са обзаведени комфортносъс модерни мебели и са оборудвани с интернет и телевизия. Изградени са външен асансьор, евакуационна стълба и платформа за инвалиди, а вътрешните са реновирани. Настаняването в обновената сграда ще стане след Нова година. 

Преди ремонта местата за настаняване са били само 150, направени по стандартите от преди повече от половин век. 

С игривото си осъществяване танцьорите от студентски състав „ Пълдин “ при УХТ раздвижиха кръвта на присъстващите в студеното време.

Поздравление за откриването сервира и Живко Недев, изпълнителен шеф на „ Хидрострой “. Той акцентира, че типът на общежитието с разгърната повърхност близо 6 000 кв. м е радикално изменен, с помощта на Красимир Вълчев и на проф. Моллов и сложи компанията реализатор на трета позиция. 

Изключително се веселя и съм горделив като ученик на УХТ, че имаме модерен и комфортен дом, съобщи Георги Василев от Студентския съвет в университета. Той благодари от името на сътрудниците си и даде обещание студентската общественост да бъде в основата на обновяването на останалите общежития. 

За голямата заслуга за реновирането на общежитието проф. Моллов връчи на Вълчев почетния знак на УХТ, който пое уговорката да спомага и за ремонта на блок 4. 

Преди да прережат лентата, постройката беше осветена от отец Георги от църквата „ Свети Николай Мирликийски Чудотворец “, който пожела на добър час и благослови присъстващите. 

Гости на откриването бяха още помощник-ректорът на Медицинския университет Йордан Рогачев, предприемачът Стойко Кировски- ръководител на Съвета на настоятелите, Калин Борисов от „ Хидрострой “.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР